Afdrukken

 

Massage

Als paramedisch natuurgeneeskundig massagetherapeut, is integrale lichaamsmassage de meest gebruikte behandelvorm tijdens mijn consulten. Massage is een heel werkzame en toegankelijke manier om klachten te verminderen en zelfs van klachten af te komen. Er zijn vele voordelen van massage te noemen. Hieronder volgen een aantal van deze voordelen:

Zoals u kunt lezen, heeft een massagebehandeling ontzettend veel voordelen. Dit is ook de reden dat massage ook heel goed kan worden ingezet bij klachtgerichte behadelingen. Natuurlijk bent u ook welkom in de praktijk als u alleen voor ontspanning een behandeling wilt ondergaan.

Wanneer niet?

Er zijn situaties waarbij het niet verstandig is een lichaamsmassage te ondergaan. In de volgende situaties wordt afgeraden het lichaam te laten masseren:

Raadpleeg bij twijfel of massage in uw specifieke situatie is aan te raden, uw huisarts. 

 


 

Meridiaanmassage

Een meridiaanmassage vindt z'n oorsprong in de Oosterse geneeskunde. De massage is gericht op het behandelen van de verschillende energiebanen op het lichaam. Deze energiebanen zijn weer verbonden met verschillende inwendige organen in het lichaam. Vanuit de Oosterse geneeswijze staan deze energiebanen in relatie met verschillende elementen en levensgebieden. Meridiaanmassage is een holistische massagevorm en heeft een diepe werking op het energetische systeem.

 


 

Duo Massage

Tijdens een duo-massage worden twee personen op aparte tafels gelijktijdig gemasseerd. In samenwerking met praktijk Wellness Touch in Papendrecht geef ik duo-massages. Bel voor een afspraak.


 

Gewrichtsmassage

Deze massage is gericht op de energiedoorstroming in en om de gewrichten. Zowel massage als het mobiliseren van de ledematen maken onderdeel van deze behandeling.  


 

Holistic Pulsing

Deze vorm van behandelen is ontwikkeld in Nieuw Zeeland door een natuurarts/ostheopaat. De behandeling bestaat uit uit ritmische wiegende bewegingen van het lichaam. De beweging vloeit door het gehele lichaam. De gedachte achter deze methothe is dat het menselijk lichaam voor een groot deel uit water bestaat en de is er dan ook op gericht het lichaam te laten stromen. Holistic Pulsing bevordert de circulatie van bloed, lymfe en energie en heeft een zeer ontspannende werking waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

 


 

Cupping

Cupping is een behandelmethode uit de Oosterse geneeskunde waarbij gebruik wordt gemaakt van cups. Door de zuigende werking van deze cups, als gevolg van het vacuüm zuigen kunnen toxines (gifstoffen) vanuit dieper liggend lichaamsweefsel naar de huidoppervlakte worden getrokken. Ook is deze techniek heel goed te gebruiken om de doorstroming van de energiebanen (meridianen) op het lichaam te stimuleren. Door de dieptewerking van cupping is deze vorm van behandeling uitermate geschikt bij het vermideren van pijnklachten. Wanneer cups langdurig op één plaats worden neergezet, ontstaan er zichtbare rode plekken, die na de behandeling nog zichtbaar blijven en uiteindelijk vanzelf weg zullen trekken. 


Lymfedrainage

Door middel van speciale technieken wordt het lymfestelsen aangezet om een verbetering van de lymfe-afvoer te bewerkstelligen. Gifstoffen zullen hierdoor sneller worden afgevoerd waardoor een verbetering van de celstofwisseling plaatsvindt zodat de celwerking beter verloopt.