Artikelindex

 

Behandelvormen, een koffer met technieken    

Tijdens een natuurgeneeskundig consult in mijn praktijk maak ik gebruik van verschillende behandelmethodieken. Tijdens een therapeutische (natuurgeneeskundige) behandeling wordt klachtgericht gewerkt om het effect van de behandeling zo effectief mogelijk te laten verlopen. Ik werk met de doelmatigste en meest werkzame technieken uit verschillende werkvormen. Om u een indruk te geven wat die verschillende werkvormen inhouden, heb ik deze kort voor u omschreven (zie sub-menu's aan de rechterzijde van deze pagina).
Communicatie en Integrale lichaamsmassage is de basis van iedere behandeling. Vanuit de andere werkvormen kunnen diverse technieken aan de behandeling worden toegevoegd.

 

 

 


 

Integrale Lichaamsmassage

Bij Integrale Lichaamsmassage worden lichamelijke klachten op een holistische wijze benaderd. Er wordt dieper ingegaan op, en gezocht naar, de oorzaken van de opgebouwde spanning. Veelal liggen geestelijke problemen ten grondslag aan de lichamelijke klachten. Met verschillende massagetechnieken (zie tabblad massage), uit zowel de Oosterse- als Westerse geneeswijze, worden klachten behandeld. Er wordt gewerkt naar het herstel van het (over)belaste lichaam.  

 

 

  


 

Hypno 

De Hypno-methodiek is één van de oudste vormen van behandelen. Bij deze techniek wordt gebruikt gemaakt van lichte trance. Iedereen kent wel een eigen ervaring met trance. Je kunt bijvoorbeeld zo opgaan in een boek of film, dat je een ander persoon niet hoort binnenkomen. Dagdromen is ook een vorm van trance. De omgeving vervaagt. Dergelijke ervaringen worden alledaagse of spontane trance genoemd. Hypnose is een soorgelijke ervaring. In een hypnotische trance is het gemakkelijk om contact te maken met het onderbewuste. In trance ben je bewust met het onderbewuste bezig. Een misverstand is dat iemand in trance, geen controle meer heeft over zichzelf. 


 

NLP

Neuro Liquistisch Programmeren is een behandelvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van makkelijk leerbare modellen en technieken. Met deze modellen en technieken uit NLP, kunnen mensen geholpen worden te veranderen. NLP gebruikt technieken om mensen op korte termijn het beste uit zichzelf te laten ontdekken. Enkele uitgangspunten van NLP zijn dat achter ieder gedrag een positieve intentie zit van de persoon die dit gedrag vertoont., verder heeft ieder mens alles in zich om te kunnen slagen. Het komt er dus op neer om goed naar jezelf te kijken en jezelf te leren kennen.


 

Energetisch werk

Energiewerk is één van de technieken die kan worden toegepast binnen een natuurgeneeskundige behandeling. Veelal wordt gewerkt vanuit een intuïtieve benadering van de problematiek. Energiewerk richt zich onder andere op lichamelijke doorstroming van de chakra's (energiepunten op het lichaam). Er kan worden gewerkt met o.a. etherische oliën, edelstenen en izichtkaarten.


 

Regressie

Middels regressie kan een cliënt onverwerkte ervaringen en trauma's uit het verleden verwerken. Ervaringen uit het verleden worden herbeleefd en doorwerkt. Veelal wordt het negatieve wat om deze ervaring hangt, naar een positief gevoel getransformeerd.

Praktijk van Steen is ook op facebook! Like de praktijk om op de hoogte te blijven van activiteiten, nieuwtjes en aanbiedingen.